26.04.2024

Міський голова закликає тернополян пам’ятати, що пандемія COVID-19 не минула і просить дбати про здоров’я

Ваша реклама

 У Тернополі різко зросла кількість хворих на коронавірус. У зв’язку із цим міський голова Сергій Надал вкотре звернувся до тернополян з проханням не втрачати пильність та дбати про своє здоров’я та безпеку.

«Дорогі тернополяни! Останніми днями критично зросла кількість хворих на коронавірус. Такого різкого зростання не було з початку епідемії. Щодня медики фіксують у Тернополі більше десяти нових виявлених випадків. В окремі дні – навіть 15. Зросла і кількість людей у лікарнях. Якщо тернополян, які потребують госпіталізації, і далі ставатиме більше, ми закриємо Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги і розгорнемо там госпіталь для хворих на коронавірус.

Ми зараз живемо у так званому «адаптивному карантині». Рішення про посилення чи послаблення карантинних заходів приймає регіональна комісія при Тернопільській облдержадміністрації. Ситуація різко погіршується, але ми не можемо дозволити собі не працювати. Також не повинні нехтувати своїм здоров’ям. Ми всі можемо і зобов’язані дотримуватися елементарних правил. Заходите в транспорт – одягніть маску, заходите в магазин – одягніть маску.

Я прошу Вас неухильно дотримуватися протиепідеміологічних правил. Це соціальна дистанції, маска в людних місцях і часте миття рук. Я знаю, що багато із вас скаже, що має здоровий організм і не боїться захворіти. Але як у сім’ї завжди дбають про слабшого, так і ми в нашій громаді маємо попіклуватися про тих, хто може не пережити коронавірус. Якщо ситуація буде погіршуватися і надалі, регіональна комісія при Тернопільській облдержадміністрації може прийняти рішення про посилення карантинних заходів. У наших силах цього не допустити, якщо будемо дотримуватися протиепідеміологічних правил.

Я звертаюся до усіх підприємців, роботодавців, будь ласка, забезпечте дотримання санітарних заходів на вашому підприємстві, офісі, ресторані чи магазині. На вас лежить відповідальність за ваших працівників і клієнтів. У Тернополі за дотриманням санітарних вимог слідкують групи, в які увійшли муніципальна інспекція, правоохоронці, Держпродспоживслужба. Однак найкращий контролер – це ми самі. Здоров’я нам усім! Бережіть себе, своїх дітей і батьків!»



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,