20.04.2024

Сесія Тернопільської міської ради: які питання підтримали депутати

Креатор буд

Майже 370 питань на порядку денному та близько п’яти годин у сесійній залі. У тернопільській міській раді відбулась 7 сесія.

Засідання розпочали із гімну України та привітання липневих іменинників. Далі депутати виступали зі зверненнями. Зокрема, Ружена Волянська звернулася із вимогою до Уряду та президента, аби захищали українську мову. Таке звернення підтримали.

Згадали і про майбутній фестиваль “Файне місто”, який зовсім скоро відбудеться неподалік Тернополя. Депутати тернопільської міської ради та представники громадської організації звернулись до міської влади, аби недопустили виступ російських гуртів на території нашої громади. Влада міста таке звернення підтримала. Та додамо, що СБУ області вже перевірила 4 російські гурти. Тож, підстав для їх недопуску не виявили. Виконавці, які мають виступити на фестивалі, підтримують Україну і відкрито критикують нинішню російську владу та її дії стосовно анексії Криму і війни на Донбасі.

Що стосується порядку денного, то перш за все депутатам вдалось затвердити звіт про виконання бюджету громади за перше півріччя 2021 року. Відтак, за останні 6 місяців бюджет МТГ збагатився на 1 мільярд і 1 мільйон гривень.  Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, за рахунок отриманих коштів профінансовано всі видатки, а особливо соціальні проекти. Зокрема, профінансовано заклади освіти на суму 708 млн грн, охорони здоров’я понад 45 млн грн. Заклади культури понад 15 млн грн, соцзахисту – понад 46 млн грн, на ЖКГ – понад 116 млн грн.

Одне із важливих рішень, яке прийняли під час 7 сесії тернопільської міської ради – збільшення розміру стипендій для обдарованих дітей. Відтепер ті, хто здасть ЗНО на 200 балів отримає ще більше грошей.

За словами Сергія Надала, якщо раніше це було 2000, то тепер вони будуть отримувати на руки 10 000 грн. Ті, хто отримає 400 балів – 25 000 грн, 600 балів – 37 000 грн. Також ті, хто отримає 199,5 балів – отримають 6200 грн.

Окрім того, на території тернопільської громади, у селі Чернихів збудують малий груповий будинок для дітей сиріт, а Тернопільський навчально-виховний комплекс медичний ліцей №15 носитиме тепер ім’я Лесі Українки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,