25.04.2024

Володимир Труш: бюджет на 2021 рік складався так, щоб його було реально наповнити

Ваша реклама

«Сьогодні ви побачили, що таке збалансована робота обласної ради. Рішення про бюджет було прийнято 60 голосами з 61 присутнього. Я вважаю, що робота, яка була зроблена з проектом бюджету до винесення його в зал, була виконана правильно і конструктивно.

Бюджет пройшов всі комісії, в тому числі бюджетну, було багато зауважень та спірних питань, які в процесі спілкування, в процесі розгляду комісіями, всі були зняті. І сьогодні ми прийняли бюджет, основний фінансовий документ, за яким буде жити область у наступному, 2021 році.

Не погоджуюсь, із тими, хто назвав бюджет наступного року «бюджетом проїдання». Тому що в цьому бюджеті закладені, зокрема, кошти на інфраструктурні об’єкти – це державні субвенції на будівництво доріг місцевого значення, на їх обслуговування. Також закладені кошти на закупівлю автобусів для шкіл – це теж державна субвенція.

Я думаю, що наступного року робота з бюджетом повинна бути в тому, що ми маємо вже перейти до того, щоб наповнювати бюджет, переглянути кількість комунальних підприємств, подивитись на їхню роботу. Тобто, можливо, є комунальні підприємства, які «висять баластом» на обласній раді і теж провести з ними роботу.

Також сьогодні було слушно зауважено депутатами, що в нас передавання в громаду, з обласного рівня, нерухомості чи майна безоплатно – можна прирівнювати до злочину. Адже обласний бюджет за щось повинен жити.

Загалом, я вважаю, що наступний рік, фінансовий, ми почнемо з документом основним, з бюджетом, і в нас не буде затримки в платежах. Також цей бюджет складався так, щоби в нас не виникало проблем з його наповненням, щоб ми його змогли виконати. Тобто, дохідна частина є збалансованою з витратною».

Володимир Труш

голова Тернопільської ОДА



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,