20.04.2024

Сергій Надал: карантину “вихідного дня” у Тернополі не буде

Креатор буд

Міський голова Тернополя офіційно заявив про те, що у місті додаткових обмежень на вихідні не буде.

Сергій Надал розповів, що перед тим, як прийняти таке рішення, провели чимало консультацій з фахівцями різних галузей, зокрема, з економістами, представниками бізнесу та медиками і все ж вирішили, що у Тернополі «карантин вихідного дня» не вводитимуть.

Щодо аргументів, чому в додаткових обмеженнях не бачать потреби у нашому місті, то, за словами міського голови і медиків, суттєво на зменшення захворюваності це не вплине.

З іншої сторони – якщо такі обмеження ввести, це знищить економіку міста, оскільки більшість об’єктів господарювання просто перестануть працювати, тому що, каже Сергій Надал, на вихідні люди мають чи не найбільший прибуток, як наслідок – мають змогу утримувати свої заклади та найманих працівників. Якщо цього виторгу не буде – люди просто припинять свою діяльність, що, в свою чергу,  матиме негативні наслідки. Серед яких – тернополяни втратять робочі місця, а місто втратить надходження, які втрачати не можна, адже необхідно забезпечувати роботу медичних закладів, купувати обладнання, медикаменти та засоби захисту, фінансувати роботу громадського транспорту, як і інших видатків.

Більше того, зауважує міський голова, ми входимо в зимовий період, коли триває опалювальний сезон, необхідно купувати газ, постачати тепло, забезпечити зимове прибирання та утримання міста.

Крім цього, в Тернополі досі є діюче рішення сесії міської ради та рішення комісії ТЕБ та НС, які чітко передбачили, які обмеження діють у нашому місті. Сергій Надал наголошує на тому, що визначених вимог необхідно дотримуватися. Окрім того, міський голова просить максимально дотримувались тих обмежень, які рекомендовані МОЗ та стосуються маскового режиму, дистанції, окремих входів і виходів, наявності санітайзерів та інших рекомендацій.

Звернувся Сергій Надал і до правоохоронців, з проханням посилити перевірки виключно щодо дотримання вищезгаданих карантинних обмежень. Тобто, пояснює, правоохоронці повинні штрафувати суб’єктів господарювання не за те, що вони працюють, а тільки в тому випадку, якщо вони не виконують встановлених та затверджених вимог.

Міський голова Тернополя звернув увагу і на те, що рішення Кабміну приймались без врахування позиції органів місцевого самоврядування.

Щодо  громадського транспорту, то він курсуватиме у звичному режимі – запевнив Сергій Надал і наголосив на дотриманні маскового режиму та дистанції.

Єдині додаткові обмеження, які з’являються, стосуються графіку роботи закладів громадського харчування. Міський голова вкотре наголосив, що працювати вони мають до 22:00 та відмовитись від великих банкетів, весіль чи інших святкувань. Всі решта обмежень залишаються такими, якими були до цього часу.

Сергій Надал
міський голова Тернополя



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,