25.04.2024

Мінісквер, комп’ютерний клас, шкільне радіо: 5 проєктів подали на Шкільний бюджет учні школи №2  у Тернополі

Ваша реклама

Одразу 5 проектів подали учні ТНВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів -правовий ліцей №2” на Шкільний громадський бюджет. Йдеться про мінісквер, облаштування сучасного комп’ютерного класу, відеокамери у класах, облаштування відпочинкової зони і шкільного радіо.

Шкільний бюджет – це конкурс проєктів серед учнів шкіл Тернопільської громади. Ідеї переможців  реалізують у 2021 році.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи ТНВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2” Галина Ящишин каже, що це для учнів можливість проявити себе, показати, що вони можуть, що їх хвилює. Вони хочуть змін, і вже з запропонованих школярами проєктів, адміністрація закладу бачить, чого їм бракує.

Проект мініскверу розробила із командою учениця 11 класу Уляна Гаврилюк. Дівчина хоче змінити подвір’я школи, аби воно стало привабливішим і цікавішим. Каже, участь у конкурсі справді розвиває, адже ти мусиш бути і економістом, і дизайнером, і організатором.

А ще це дуже відповідально, переконані учні, адже треба, щоб задум був цікавим та корисним для усіх у школі. Саме таким є проєкт облаштування сучасного комп’ютерного класу, який хоче реалізувати десятикласниця Вікторія Мазуренко. Каже, в кошторисі є інтерактивна дошка, яка допоможе дітям представляти свої проєкти, а вчителям – цікавіше подавати інформацію на уроках.

А от учениця 9-го класу Анна-Марія Вислоцька прагне, щоб у непростих епідемічних умовах, коли доводиться  займатися дистанційно, кожен учень міг долучатися до уроку віртуально, за допомогою відеокамер у класах. Каже, це б допомогло школярам у якіснішому засвоєнні матеріалу, адже самостійно опрацювати все не легко.

У школі такою ініціативою дуже задоволені. Кажуть, готуючи проєкти учні зможуть навчитися новому. І важливо, що вони самі зрозуміють, що та скільки коштує у сучасному світі.

Директорка ТНВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2” Інна Іванюк запевняє, що такі ініціативи усі адміністрації навчальних закладів сприймають справді радісно, адже це можливість вдосконалювати освітнє середовище.

Варто зазначити, що до участі у Шкільному бюджеті долучилися 23 школи. Учні подали загалом 105 проєктів.

Шкільний громадський бюджет запровадили у 2020 році і Тернопіль перший, хто зробив це серед обласних центрів України. У кожній школі діє комісія, яка відбирає проєкти, які відповідають умовам конкурсу.

Начальниця відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ ТМР Мар’яна Зварич каже звертають увагу зокрема на те, чи це дійсно проєкт покращення шкільного самоврядування, чи він може бути реалізований в школі та на загальнодоступність.

До 25 жовтня мають сформувати остаточний перелік проєктів. Із 26 жовтня до 9 листопада учні голосуватимуть. У навчальному закладі може виграти один або кілька ініціатив, але на загальну суму не більше 76 тисяч гривень.

Загалом на проєкти Шкільного громадського бюджету на 2021 рік виділено понад 1,7 млн гривень із коштів Громадського бюджету міста, зазначила Мар’яна Зварич.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,