26.04.2024

Міні-парк “SOVA” та “Кольоровий зал”: учні Тернопільської ЗОШ №8 поділились ідеями шкільного громадського бюджету

Ваша реклама

Не лише цікаве навчання, а й відпочинок. Таким хочуть зробити свій навчальний заклад учні Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8. Саме тому проекти, які діти подали на Шкільний громадський бюджет, зосереджені на облаштуванні відпочинкових зон.

Однією із таких є “Міні-парк “SOVA””. Передбачено облаштувати доріжки, столики та лавки на території навчального закладу.

Учениця 9-го класу Оксана Січкарук розповіла, що така ідея виникла несподівано. Коли обдумували варіанти проектів, то звернули увагу на задній двір і захотіли зробити такий міні-парк, де школярі змогли б відпочивати. Додає, це вже облюбоване місце, адже в деревах там живуть сови, за якими дуже люблять спостерігати і дорослі, і малі.

Діти зазначають, завдяки можливості брати участь в таких проєктах, вони розвивають навички роботи у команді, а створення та втілення у життя власних ініціатив – дає їм безцінний досвід. У цьому переконались створюючи проєкт “Школа на дозвіллі”. Це сучасна відпочинкова зона.

Десятикласник Іван Ящук каже, приблизний план намалювали на папері та зрозуміли, що непогано було б зробити таку відпочинкову зону, яка буде покрита штучною травою. Де будуть стояти пуфи, щоб учні могли відпочивати і надувний екран, на який можна з проектора проектувати фільми. Додає, зараз це дуже актуально, тому що в час пандемії є уроки, які можна проводити на вулиці.

Наступний, не менш креативний задум, має назву “Кольоровий зал”. Адже передбачає зміну звичайного однотонного коридору школи у яскравий, оригінальний та тематично розфарбований.

Учениця 8-го класу Олеся Гаврилюк розповіла, що цей проект полягає в тому, щоб зробити з історичного залу та коридору таку відпочинкову зону. Зазначає, кольори мають здатність впливати на самопочуття людини, на її працездатність і викликають різні емоції.

Останній проєкт, який учні ТЗОШ №8 подали на голосування у Шкільному громадському бюджеті, є “Школа щасливих дітей”. Для його втілення в одному із коридорів встановлять тенісний стіл, м’які пуфики і кулер з водою.

Семикласниця Валентина Верля каже, що часто чує від учнів молодшого та середнього шкільного віку, що їм не хочеться йти в школу, а вона б хотіла, щоб діти йшли на навчання з радістю та посмішкою, в цьому може допомогти саме втілення таких ідей.

До 25-го жовтня учні шкіл Тернопільської громади мають сформувати остаточний перелік проєктів. У навчальному закладі може виграти один або кілька ініціатив, але на загальну суму, не більше 76 тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,