16.04.2024

“Мама померла через недбальство медиків”, – мешканки Теребовлі хочуть покарати винних

Креатор буд

Рятувалися від війни та ворога, переїхали з Донецька у Теребовлю, а найбільший удар пережили через лікарів. Анастасія та Вікторія в квітні втратили матір.

І смерть її, переконані сестри, – це недбальство медиків. В районну лікарню Теребовлі їхня мама Надія Шуптар періодично зверталася для стаціонарного симптоматичного лікування онкології. Так було і цієї весни.

Їхній мамі бракувало кисню. Скаржилася, що страшенно боліло серце. Все це бачили дівчата, а медики натомість просто рекомендували пацієнтці поспати і відпочити. А вмовляння перевести маму в реанімацію просто ігнорували, розповіли сестри.
Коли ситуація погіршилася, медики повідомили дівчатам, що відпускають маму додому. Тобто лікуватись вона тепер може амбулаторно, бо стан її задовільний.

Та діти вирішили відвезли жінку в Тернопільський онкодиспансер. З надією, що там реально оцінять її стан і врятують. В тій же райлікарні кілька годин чекали на медичний дозвіл, аби викликати реанімобіль. Коли все ж приїхали в онко, там лише констатували, що жінка у важкому стані, і за кілька годин мама Насті та Віки померла.

Халатність медиків – ось чого не можуть пробачити дівчата медикам теребовлянської лікарні. А керівництво закладу нам пояснити що сталось, і чому не рятували жінку, розуміючи що її стан важкий – відмовилися. Послались на те, що у справі триває розслідування.

Доньки ж померлої ж написали заяву в поліцію. І за фактом медичного недбальства вже відкрили кримінальне провадження.
Поки справу розслідують, доньки померлої переймаються, аби все було справедливо. Медики, які не прослідкували за хворою і проігнорували її стан – повинні зрозуміти, що ця помилка коштувала Надії Шуптар життя.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,