29.03.2024

Люди тікають, як від прокажених: історія сім’ї, у якій виявили коронавірус

Креатор буд

Односельчани уникають зустрічі і з сім’єю хворих, і навіть з їхніми сусідами.

В Галущинцях на коронавірус захворів чоловік, а тепер ще і його зять.

Останній ізольований вдома, нізким не контактує, навіть рідними. Та односельчани бояться заразитись. Уникають зустрічі і з сім’єю хворих, і навіть з їхніми сусідами.

Знімальну групу Т1 Новини до села покликала Валентина Гурин. Вона сусідка сім’ї, де виявили COVID-19. Жінку переповнюють емоції, адже односельчани до обох сімей ставляться з упередженням. Люди вважають, що вони повинні сидіти на ізоляції, адже можуть переносити хворобу.

Пані Валентина розповідає: оскільки є медиком, то термін самоізоляції вже пересиділа вдома. Каже, що ще 2 тижні її родина просто не витримає, тим паче, що підстав до такого ставлення селян немає – ніхто із  сім’ї Гурин з хворим на COVID-19 не контактував.

Паніка серед людей у Галущинцях поширилась не випадково, адже в сім’ї Стецик, де виявили першого інфікованого, є ще одна підозра – у зятя хворого. Але кожен член родини здав тести, результати у всіх негативні. Лише у зятя виявили безсимптомний коронавірус. Зараз він на самоізоляції на другому поверсі будинку. Абсолютно ніхто з сім’ї не спілкується з ізольованим, лише їжу залишають за дверима.

Сімейна лікарка Наталія Яроцька  розповіла: зять є переносником інфекції, тому зараз і перебуває в ізоляції. Медик каже, що з пацієнтом вона спілкується щодня по телефону, його стан задовільний.

Подвір’я хворого продезінфікували. Усі члени родини Стецик перебувають на ізоляції, вони не ходять у магазин, а найнеобхідніші продукти привозять родичі і залишають під хвірткою. Хоча ніхто з них не хворий, а зять, в якого тест позитивний, у ізоляції; та в село вони не хочуть виходити, адже зізнаються – людський осуд і зневага куди страшніші будь-якого вірусу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,