09.05.2024

Локдаун: депутати Тернопільської райради про те, коли варто посилювати карантинні обмеження

Ваша реклама

Вводити зараз, на новорічні свята чи взагалі обійтися без нього? Ідеться про локдаун. Нагадаємо, на позачерговому засіданні Кабмін підтримав постанову про запровадження жорсткого карантину з 8 по 24 січня. Та як до такого рішення ставляться депутати Тернопільської районної ради і коли в Україні потрібно посилити обмеження? Думки обранців розділилися.

Одні кажуть, впроваджувати локдаун потрібно на період новорічних свят. Так вважають, зокрема, голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог та депутат Ігор Качмарський.

Проте є й ті, хто вважає, що посилити обмеження потрібно негайно для того, аби медична система справлялася з напливом нових хворих. Так думає, до прикладу, депутат Михайло Паламарчук.

А от в чому депутати райради практично одноголосні, то це у баченні можливих негативних наслідків локдауну для малого та середнього бізнесу. Тому вважають,  що нові обмеження не повинні бути такими ж жорсткими, як весною цього року, зауважив зокрема депутат Тернопільської районної ради Андрій Шкула.

А от представники пропрезидентської політсили кажуть, локдаун є  наслідком халатного  ставлення населення до карантинних обмежень, зазначила депутатка Наталія Цаль.

До  слова, напередодні в ефірі одного з центральних телеканалів міністр кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що локдаун можуть впровадити і раніше, у тому випадку, якщо за добу фіксуватимуть  32-35 тисяч нових  хворих.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,