26.04.2024

Кінець культурному голоду: у Тернополі запрошують на першу післякарантинну  виставку

Ваша реклама

Культурні заходи – знову у звичному режимі, та все ж із певними обмеженнями. Температурний скринінг, маски та дезінфекцію рук к музеях ніхто не скасовував. Все ж, помилуватися мистецькими творами, до прикладу, в Тернопільському обласному художньому музеї вже  можна.

У музеї якраз діє виставка місцевого художника – Володимира Дороша. Дирекція закладу розповідає, з нетерпінням чекали, коли зможуть проводити повноцінні виставки. І ось перша експозиція – зал переповнений поціновувачами мистецтва. Після презентації оглянути картини можна лише одноосібно. Організовані групи тут не прийматимуть до завершення карантину.

На виставці Володимир Дорош презентує 47 картин. В основному – це пейзажі, адже черпає натхнення від природи. Чоловік працює художником у театрі – створює декорації. А також уже понад 10 років розмальовує церкви Тернопільщини. Щодо цієї виставки, то розповідає, її мета – показати красу рідного краю, адже в більшості картини демонструють місця нашої області.

Митець показує роботу, яка є для нього особливою. Ділиться, створив її рекордно швидко – за 15 хвилин. Каже, працює лише масляними фарбами, а для однієї картини йому достатньо 2-3 годин, тоді ж, зазначає, перевершив сам себе. Зображений в роботі Кам’янець-Подільський.

Малює Володимир Дорош уже 40 років, тому його виставка у перші ж дні зібрала чимало поціновувачів живопису. Відвідувачі зізнаються, після огляду картин відчули на душі тепло.

Ознайомитися із виставкою Володимира Дороша в Тернопільському обласному художньому музеї можете й ви. Діятиме вона до 23 червня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,