27.04.2024

Кількість хворих на ГРВІ зростає на Тернопільщині

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Кількість хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції зростає у Тернопільській області. За попередній тиждень кількість хворих зросла на понад 20%.

За словами директорки ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Оксани Чайчук, хворіють переважно школярі. Загалом зараз область перебуває в середній інтенсивності захворюваності.

“Якщо брати в абсолютних цифрах, то за минулий тиждень захворіло 4 тис. 610 людей. З них 2 тис. 274 дитини. Отже, ми бачимо ріст як в загальному серед населення, так і серед дітей”, – відзначила Оксана Чайчук

ГРВІ – це повітряно крапельна інфекція. І хоча незабаром діти йдуь на канікули, медики очікують подальшого збільшення кількості хворих як за ГРВІ, так і грипом.

“Якщо поріг у нас в області найнижчий це 302,5% на 100 тисяч населення, то за останній тиждень в нас складає 452,6%. Бачимо, що трошки вище найнижчого порогу. Це інтенсивність середнього ступеня”, — відзначила Оксана Чайчук.

Також минулого місяця чимало людей щепилися від грипу. Це найкраща профілактика. А врешті – все те саме. Якщо захворіли – зверніться до лікаря, дотримуйтесь дистанції, одягайте маску, сидіть вдома, щоб не заражати інших. І будьте здорові.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,