20.04.2024

Касові апарати відтермінували: тернопільські підприємці розповіли про мітинг у Києві

Креатор буд

Мітинги принесли свої результати. Верховна Рада України відтермінувала на рік використання касових апаратів. У відповідь на багатотисячні протести підприємців у Києві, депутати перенесли фіскалізацію ФОПів 2-4 груп до 1 січня 2022 року. Також скасували кешбек та зменшили список ризикових видів діяльності. Окрім цього, зробили прив’язку всіх лімітів до ставки мінімальної заробітної плати.

Учасники акції протесту відреагували на таке рішення неоднозначно. Частина з них переконані, що таким чином протестувальників вирішили розділити.

До прикладу, тернопільський підприємець Юрій каже, що відтермінування на рік дали рестораторам, готельєрам, тим, хто торгує автозапчастинами, і ще ряду підприємців. Чоловік висловлює припущення, що це зробили для того, аби наступного разу їх приїхало менше та щоб «потягнути» час.

Депутатка ТМР, голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін каже, що також підтримує протест. Адже необхідно зберегти робочі місця та підтримати мікро і середній бізнес. Ольга Шахін зауважує, що сьогоднішнє рішення ВР – це здобуток, та все ж – не перемога. Тому захищатимуть свої права підприємці і надалі.

Загалом сьогодні до акції протесту “SAVE ФОП” у Києві долучились  тисячі людей. З Тернополя та області 360 підприємців поїхали відстоювати свої права у столицю. Підтримали їх і на місцевому ринку, деякі торгові точки сьогодні не працювали. Проте, ті хто все таки вийшли на роботу кажуть – категорично проти введення касових апаратів.

До слова, за рішення про відтермінування касових апаратів для ФОПів 2-4 груп проголосували 319 народних обранців. Проте підприємці, яким їх таки доведеться встановлювати у 2021 році запевняють, що і надалі будуть протестувати.

Нагадаємо сьогодні акція “SAVE ФОП” під стінами ВРУ сьогодні відбулась уже вчетверте.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,