28.03.2024

Капітан поліції зайнялась бджільництвом, адже ця справа приносить їй задоволення

Креатор буд

Начальник відділу служби «102» УОАЗОР ГУНП в Тернопільській області, капітан поліції Євгенія Іваськів опанувала незвичайне хобі. Поліцейська займається розведенням бджіл, доглядає за ними та переробляє продукти бджільництва.

Ідея поставити один вулик ще кілька років тому виникла у мами Євгенії. Жінка хотіла, аби маленькі комахи запилювали цвіт у їхньому садку.

Напевне, каже Євгенія Іваськів, любов до бджіл у неї в крові. Розповідає, колись пасіку тримав дідусь. Мама ж бджільництвом не займалася, але вона теоретично більше підкована ніж Євгенія, адже бачила, як і що робить її тато.

Дівчина зацікавилася бджільництвом не одразу, хоча завжди відчувала симпатію до цих “маленьких трудівниць”. Захопилася пасікою розпочала років п’ять-шість тому. В бджільництві – самоучка. Опановувати нове захоплення допомагала спеціальна література, інтернет, відвідування фестивалів, форумів та ярмарок.

Спочатку при роботі з бджолами – одягала захисні костюми, розповідає Євгенія. Зізнається, за день її могли бджоли вкусити близько сорока разів. Тепер, навіть якщо бджоли і жалять, то немає жодної реакції. Крім того, часті укуси бджіл – хороша  профілактика від багатьох хвороб, адже бджолина отрута стимулює імунну систему людини.

За останні роки пасіка Жені зросла до двадцяти вуликів. Спочатку бджіл купувала, а сьогодні уже розводить самостійно. Усі сім’ї для неї рідні, усіх, запевняє, любить однаково. Зайнятість на роботі не дозволяє їй приділяти достатньо уваги своїм маленьким підопічним, але кожен вихідний чи вільний час намагається віддати бджолам.

Найважче, зізнається Євгенія, коли є втрати в бджолиній сім’ї. Вони також, як і всі живі істоти, хворіють. Небезпеку несуть також і недобросовісні фермери, які кроплять свої поля отрутохімікатами.

Але навіть при втратах, руки Женя не опускає і у її планах не лише медозбір. Вона переконана, щоб бути пасічником – треба всього лише не боятися, а любити бджіл, бо це єдині комахи в світі, які виробляють їжу для людей. І тоді все вийде. Для Євгенії пасіка – це не бізнес, а хобі, від якого вона отримує задоволення і відпочиває душею.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,