25.04.2024

“Ймовірно, були фальсифікації”: кандидат на посаду міського голови Теребовлянської ОТГ заявив, що вибори були нечесні 

Креатор буд

На виборах у Теребовлянській громаді, ймовірно, були фальсифікації. Так вважає кандидат на посаду міського голови Теребовлі, підприємець Юрій Дзюбан. Чоловік каже, факти порушення виборчого процесу фіксувались у селах Ласківці та Вербівці. Про це йому повідомили спостерігачі на дільницях.

За словами Юрія Дзюбана, насамперед здивувало те, що під час голосування явка виборців на дільницях у цих селах була у два з половиною рази вищою, ніж  середньостатистично по району.

До того ж, у соцмережах спостерігачі оприлюднили відео, як людям видають бюлетені без жодних підтверджуючих документів.

«Голосували люди без паспортів, це у нас зафіксовано», каже Юрій Дзюбан.

Щоб встановити істину чоловік звернувся у поліцію. Зараз справою займаються слідчі, які вивчають усі факти справи та перевіряють виборчу документацію. Поки результатів немає, тому підприємець збирає більше фактів від спостерігачів про порушення на виборах.

«Будемо слідкувати за поліцією, як вона буде вести розслідування. Спрямовано звернення до голови СБУ, а вони подали доручення підключити до розслідування ДБР», – наголошує Юрій Дзюбан.

Тим часом, сьогодні у Теребовлі оприлюднили результати виборів голови у Теребовлянській ОТГ. За підрахунками ТВК, перемогу отримав діючий голова громади Сергій Поперечний.

«Кількість голосів виборців поданих за кожного кандидата на посаду міського голови: Дзюбан Юрій – 3096, Кондира Степан – 227 , Михно Наталя – 726, Поперечний Сергій- 3285, Стечишин Алла – 2930, Ярославський Ігор – 219», – констатувала голова Теребовлянської міської ТВК Світлана Веселовська.

Розрив між першим та другим місцем всього 189 голосів. Тож, якщо фальсифікації виявить поліція і підтвердить суд – це може кардинально змінити ситуацію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,