26.04.2024

Історія ФК “Тернопіль АТО”: про підтримку на полі та поза ним

Ваша реклама

Вже 6 років в Україні діє футбольна ліга учасників АТО. Навесні минулого року до Миколи Дерецького звернулися волонтери із Києва і запропонували організувати таку команду тут, у Тернополі.

Так Микола Дерецький і став головою ГО “ФК «Тернопіль АТО»” та президентом футбольного клубу. Хоча, зазначає, кістяк команди був сформований раніше, але через фінансові негаразди – команда розпалася.

З часу її відновлення, вже другий сезон у команді грає воротар Володимир Раточка. Каже – колектив дуже дружній.  Запевняє, попри те, що досвід командної гри має тривалий, та такої згуртованості, як у “Тернопіль-АТО” – не було ніде.

Усі гравці, без винятку, учасники бойових дій на сході України. Це те, що робить цю команду, і атмосферу на полі під час гри, особливими.

Центральний півзахисник ФК “Тернопіль АТО” Олексій Штогун також підтверджує слова колеги, додає – гравці хороші та добре знають один одного, а це дуже важливо у футболі, додає Олексій. І ФК “Тенопіль АТО” – має цю перевагу.

Ці хлопці у свій час пройшли війну, це навчило завжди підтримувати своїх побратимів і боротися до кінця.

Як вдома, так і на полі, гравців підтримують найрідніші – дружини, діти, родина. Чоловік Світлани раніше грав у команді, тепер працює над організацією матчів. Жінка каже, футбол допомагає хлопцям забути про пережите, переналаштуватися. А сім’я продовжує їх підтримувати.

Зараз піклування про команду взяв на себе Микола Дерецький. На 80% він та його родина забезпечують клуб і фінансово.

Вже другий сезон команда впевнено грає у чемпіонаті. Микола Дерецький згадує, свою першу гру – хлопці програли 1:0. Це була єдина поразка минулого сезону.

Із 4 до 14 жовтня у Києві проходитиме фінальна стадія чемпіонату. Команда «Тернопіль-АТО» упевнено лідирує у своєму дивізіоні, і забезпечила собі квиток до столиці. Та важливо зберегти першість, зауважує президент футбольного клубу.

Гравці кажуть – цей чемпіонат та ці команди, де грають учасники АТО, має свою особливу атмосферу. Кожна гра починається із хвилин мовчання за загиблими побратимами. На полі ж вирують емоції та спортивний азарт, але як тільки звучить фінальний свисток – будь-які непорозуміння забуваються.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,