26.04.2024

Хто переміг на місцевих виборах: коли ТВК та ОВК опублікують результати підрахунків

Ваша реклама

Третю добу на ногах та без сну. Щоправда вже без черг. У Тернопільській міській територіальній виборчій комісії станом на 13:30 чекають на представників останньої виборчої дільниці. Після того, як усі бюлетені та документи здадуть – тернополяни дізнаються результати виборів. Адже цьогоріч оприлюднюють результати саме на місцях, а не в ЦВК. 

У міській ТВК сподіваються, що підсумки місцевих виборів опублікують вже до кінця сьогоднішнього дня.

Секретар Тернопільської міської територіальної виборчої комісії Максим Стаюра каже, що ТВК керується тільки законодавчими актами і постановами, які видають ЦВК і згідно з постановою про діловодство, після оголошення результатів передадуть їх у відповідні органи.

Цим же не можуть похвалитись у обласній територіальній виборчій комісії. Там, станом на ранок, лише 5 із 55 територіальних громад приїхали у обласну виборчу комісію. Протоколи прийняли лише у представників Гримайлівської селищної та Купчинецької сільської територіальних виборчих комісій.

Голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська зазначила, що ще три комісії привезли протоколи, у яких виявлені незначні недоліки. Комісія прийняла рішення зобов’язати їх усунути. Йдеться про Великі Гаї, Іване-Пусте та Скалу-Подільську.

Нагадаємо, представники виборчих дільниць повинні здати пораховані бюлетені до 3-го листопада. До 6-го  представники виборчих комісії повинні оприлюднити результати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,