28.03.2024

Хто і чому не реєструє Радикальну партію на Тернопільщині

Ваша реклама

У Тернополі «Радикальну партію» не пускають на місцеві вибори. На черговому засіданні обласної територіальної виборчої комісії знову не проголосували, аби допустити представників політсили до виборів у Тернопільську обласну раду.

Представник “Радикальної партії Олега Ляшка” у Тернопільській області Дмитро Пастернак каже, для того аби її усунути, чіпляються за колізію законодавства, яка дозволяє тлумачити Закон так, як комусь це вигідно.

На засіданні до обговорення питання долучались практично усі присутні, кожен наводив свої аргументи.

Зокрема, йшлося про те, що проект цієї постанови різниться від тих постанов щодо реєстрації всіх інших учасників виборчого процесу, і чи це не створює прецеденту в тому, що хтось поставлений в кращі умови.

Представник політичної партії “За майбутнє” при Тернопільській обласній територіальній виборчій комісії в справах дорадчого офісу Дмитро Хомин зазначив, що застава сплачена помилково, не зовсім з дотриманням букви Закону і, відповідно, пакет документів Радикальної партії не є повним.

У партії ж наполягають, що пакет документів, поданий на реєстрацію, є ідентичним, як і в інших областях України. Радикали переконані, що комісія ставиться до них упереджено, адже Тернопіль – єдиний обласний центр в Україні, де ТВК має зауваження до проплати застави. У всіх інших областях платіж вважають правильним.

У свою чергу керівництво ОТВК рекомендувало до включення радикалів у виборчі списки, апелюючи нормами законодавства, проте за це рішення не було більшості серед членів комісії.

Оскільки остаточного рішення комісія так і не ухвалила, до розгляду питання повернуться повторно сьогодні. Адже 29 вересня – це останній день, коли повинні сформувати списки із політсилами, які братимуть участь у місцевих виборах.

Сьогодні представники усіх районних організацій Радикальної партії вдалися до попереджувальної акції протесту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,