19.04.2024

Хлопець з Чорткова навчатиметься в одній із кращих шкіл Америки

Креатор буд

Його американська мрія таки здійснилась. Олександр Миханцьо – учень 10-го класу Чортківської школи №7. Вже у вересні цього року хлопець їде на навчання до престижної американської школи. Ексклюзивно для Т1 новини Сашко розповів про те, як йому це вдалося.

Олександр Миханцьо – учасник програми «Ukraine Global Scholars». Розповідає, щоб взяти участь спочатку заповнював анкету та писав автобіографічні твори. Тоді складав тести з англійської мови і математики. Але, переконаний, головне бути щирим і самим собою.

Сашко каже, у творах розповідав, до прикладу, про батьків. Його тато військовий-лікар, а мама – біохімік.  Ще одним етапом участі у програмі була онлайн-співбесіда, де, зауважує, дуже важливо було максимально зацікавити співрозмовників. Чим довша і змістовніша розмова – тим більше шансів отримати позитивний результат. Після цього Сашка ще протягом півроку чекали десятки різних тестів, творів, розмов.  Майже після року співбесід хлопець отримав омріяного листа зі школи, яка знаходиться в штаті Нью-Джерсі, куди його запросили на навчання на наступних три роки. Тобто на 10-й, 11-й та 12-й класи.

Студент  з Чорткова впродовж 3-х років отримуватиме стипендію і безкоштовно проживатиме за океаном. Саме тому він матиме високі шанси продовжити своє навчання згодом вже в одному з університетів США. Сашко каже, поки ж точно не знає, ким хоче стати в майбутньому, але серед зацікавлень виділяє інформатику та біохімію.

Вирушити за океан Олександр Миханцьо мав би у вересні. Все ж через ситуацію з коронавірусом точна дата вильоту поки невідома. Все ж хлопець не розчаровується, а навпаки – посилено готується до старту навчання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,