29.03.2024

Гроші лікарям та безкоштовна медицина: яким був візит заступниці міністра охорони здоров’я на Тернопільщину

Ваша реклама

Тернопільщину з робочим візитом відвідала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак. Із представниками обласної влади обговорювали медреформу та фінансове забезпечення галузі. У МОЗ кажуть, головне завдання другої хвилі реформи – зробити медицину в Україні безкоштовною. 

Першою перевірили Тернопільську обласну університетську лікарню. Адже саме цей медичний заклад в рамках другої хвилі медичної реформи у квітні отримав найбільше грошей в нашій області – понад 14 мільйонів гривень.

Аналізували і ситуацію з коронавірусом. На рівні України наша область четверта за кількістю хворих. Попри це, летальних випадків не багато – близько двох відсотків.

На зустрічі з Іриною Микичак голова облдержадміністрації Володимир Труш запевнив, що на Тернопільщині медики, отримали обіцяні 300 відсотків доплат від уряду та кошти з місцевих бюджетів. З його слів – всі гроші лікарні області вже отримали. В тому числі, і з місцевих бюджетів.

Також в рамках програми медичних гарантій лікарні Тернопільської області. У міністерстві охорони здоров’я кажуть, це далеко не останній візит на Тернопільщину в рамках реформи, адже попереду галузь чекає ще багато змін.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,