29.03.2024

Голосування триває: тернополяни обирають проєкти громадського бюджету

Креатор буд

Голосування за проєкти Громадського бюджету у Тернополі триває. Загалом 84 ініціативи – 46 малих та 38 великих змагаються за право бути реалізованими наступного року. За чотири дні голосування, проєкти лідери встигли набрати майже по тисячі голосів.

Начальниця відділу зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації ТМР Мар’яна Зварич нагадує, що голосувати за проєкти можуть лише жителі, які зареєстровані на території громади, віком від 16-ти років. Одна людина може підтримати лише один великий та один малий проєкт.

Так, у перший тиждень люди активно підтримували проєкти, зокрема «Молодіжний коворкінг центр Креативний простір “Аляска”», «Новий освітній простір для громади «Кінотеатр просто неба», «Безпечна дорога до знань». Останній стосується покращення території школи № 19.

Сергій Антонюк – вчитель географії та економіки Тернопільської ЗОШ №19 та співавтор проєкту “Безпечна дорога до знань”, показав нашій знімальній групі територію школи, яку хочуть відремонтувати. Каже, навчальному закладу вже 40 років, і доріжці цій – приблизно так само. Тому, не дивно, що її стан вкрай поганий і саме тому її хочуть оновити.

Оскільки рух тут досить насичений, підтримують проєкт і жителі навколишніх будинків.

Проєкт “Безпечна дорога до знань” належить до великих. На його реалізацію потрібно понад мільйон 200 тисяч гривень. За ці кошти, відповідно до опису, мають, відновити тротуари та пішохідні доріжки, бордюри, влаштувати бетонну тактильну плитку, зробити водовідведення.

Директорка Тернопільської ЗОШ №19 Ганна Ярема погоджується – таке оновлення дуже добра ініціатива.

На території навчального закладу є об’єкти із вільним доступом, як от спортивний майданчик, не вистачає лише безпечного доступу, зауважує директорка школи. Тому вирішили вперше долучитися до Громадського бюджету.

Про всі проєкти, які змагаються за перемогу, можна дізнатися на сайті Громадського бюджету, де, відповідно і є можливість проголосувати за ініціативу, яка подобається найбільше.

Заначимо, голосування за малі та великі проєкти Громадського бюджету 2021 триватиме до 9-го листопада.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,