24.04.2024

ГО “Асоціація жінок України” “Дія. Тернопіль” з Польщі привезла допомогу потребуючим

Креатор буд

Пакунки для потребуючих. Понад двісті людей перед Великоднем отримали допомогу від парафії польського міста Жираков. Продукти харчування, підгузки, засоби особистої гігієни роздали людям, які вимушено переселенні, багатодітним сім’ям та людям з інвалідністю. Організувала та допомогла доставити до Тернополя вантаж громадська організація “Дія.Тернопіль”.

Найнеобхідніші речі передали з парафії польського міста Жираков Підкарпатського воєводства.

“Перебуваючи у Польщі, я випадково познайомилася з поляком Анжеєм Вуйчиком, який прийняв у себе у своєму домі понад 30 сімей наших українців. І коли ми почали розмовляти, він сказав, що ми можемо звернутися як громадська організація “Дія” до парафіян в місті Журакові, а також до громадян, які проживають у цьому місті”, — заявила голова ГО “Асоціація жінок України” “Дія. Тернопіль”, депутатка Тернопільської міської ради Ольга Шахін.

Закликав допомогти українцям і місцевий священник Юзеф Ясюрковські, а перевіз подарунки тернополянин, волонтер Олександр Мамруш.

“Отець, він є парох парафіян Журакова, звернувся до всіх парафіян і попросив щоби до великодніх свят нам зібрали подаруночки. Приїхав наш тернополянин — це Сашко Мамруш, який своїм бусом перевіз нам ті всі пакуночки. Я би хотіла подякувати щиро від нас усіх, від тернополян, від людей, які вимушені в нас зараз проживати, які втратили свої домівки”, — зазначила Ольга Шахін.

Допомогу зібрали за лічені дні. А перевезення до України оплатила громадська організація “Дія.Тернопіль”.

“Парафія з Жиракова дуже охоче приєднується до надання допомоги жителям України, які потерпають через війну. Першочергово передаємо харчування та хімію, найбільш потрібні речі і маю надію, що вони знадобляться людям, котрі там зараз страждають”, — сказав ксьондз парафії м. Жираков Юзеф Ясюрковські.

Першочергово передвеликодні пакунки роздали вимушено переселеним людям. Більшість з них — це пенсіонери, або ж молоді мами, які приїхали з Харківщини, Донеччини та Запоріжжя. Практично усі люди зі слізьми розповідали, що були змушені покинути домівки через постійні обстріли. В декого домівки повністю зруйновані, то ж за будь-яку допомогу вони вдячні.

“Приїхали сюди з Краматорська, бо там прилетіло поруч. Продукти, гігієну би хотілося, без неї ніяк. Дуже дякуємо”, — відзначила Олена.

“В мене там батьки. Дуже страшно за  них”, — сказала Каріна Фецик, яка також переїхала з Краматорська.

Загалом отримали продуктові набори понад 2 сотні людей. Окрему частину допомоги віддали багатодітним сім’ям та людям з інвалідністю.

“Дуже дякуємо добрим людям з парафії Журакова,а  саме отцю Юзефові Ясюрковському за ту велику допомогу, яку отримали в Тернополі”, — наголосила тернополянка Віра Ковалишин.

В організації розповідають, що в перший день реєстрації до них звернулося чимало потребуючих, тому допомогу будуть продовжувати роздавати і після Великодня. Усі, хто потребує продуктових наборів, можуть зв’язатись з організацією “Дія.Тернопіль” у соціальних мерЕжах. А при отриманні обов’язково з собою необхідно мати документи, які засвідчують ваш соціальний статус.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,