27.04.2024

Дитсадок №6 на карантині: заразились коронавірусом тернопільські дошкільнята

Ваша реклама

На подвір’ї Тернопільського дитячого садка №6 порожньо, хоча на годиннику – саме час для прогулянки. У п’яти вихованців закладу виявили коронавірус. Трапилось це у п’ятницю 3-го липня, ПЛР тести у дітей показали позитивний результат. Отож, від сьогодні заклад не працює – його закрили на карантин.

Начальниця управління освіти і науки ТМР Ольга Похиляк розповіла, що захворіла дитина, батьки якої були хворі. Відповідно, заразили ще четверо дітей. Навчання в закладі призупинили, як правило це 2 тижні. Контактних осіб, запевняє Ольга Похиляк було не багато.

Інфіковані коронавірусом діти навчались в молодшій групі закладу – вона налічує 8 дітей. Захворіли п’ятеро. Усім контактним особам – а це вихователь та діти, провели ПЛР-тестування. Дирекція дошкільного закладу каже, контактних осіб було не багато, адже кожна група зберігала соціальну дистанцію і використовувала окремий дитячий майданчик.

За станом здоров’я дітей та працівників закладу слідкують сімейні лікарі і педіатри.

3-го липня, одразу після виявлення хворих на коронавірус, у дитячому садочку №6 провели дезінфекцію. Загалом з 1 червня у Тернопільському дитячому садку №6 було 10 навчальних груп, а відвідувало його близько 120 вихованців.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,