24.04.2024

Два місяці перебуватиме під вартою тернополянка, яка в’їхала у катедру

Ваша реклама

Вживала амфетамін і в стані наркотичного сп’яніння заїхала прямісінько до храму. Тернополянка, яка опівночі 23 квітня протаранила двері катедри і потрощила автівкою плащаницю — на лаві підсудних.

Підозрюють у пошкодженні архітектурної памятки Тернополя Ірину Яворську-Скрабут, їй у суді обирали запобіжний захід.

Прокурор Іван Лушкін наполягав, аби підозрювану тримали під вартою на час слідства. Зараз, зазначимо, сторона потерпілих визначає суми завданих збитків. Варто наголосити, що двері Архикатедрального собору витримали дві світові війни, але не витримали шаленої швидкості, на якій тернополянка залетіла до храму. Жінка свою вину визнає.

Поряд з тим жінка не заперечувала клопотання прокурора. Тож суд постановив затримати Ірину Яворську-Скрабут в залі суду, і визначив підозрюваній два місяці тримання у слідчому ізоляторі. Або ж можливіть внести заставу.

У випадку, якщо підозрювана заплатить заставу – вона повинна буде залишатися у Тернополі, і пройти лікування від наркозалежності. Триває досудове розслідування. Жінці інкримінують порушення статті про пошкодження чи зруйнування релігійної споруди або культового будинку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,