29.03.2024

Друзі тернопільського бійця Віталія Дереха просять підтримати петицію про присвоєння йому звання “Герой України”

Ваша реклама

Присвоїти Віталію Дереху звання “Герой України” посмертно. З таким закликом зареєстрували петицію друзі й побратими військового, журналіста та пластуна. Більше про ініціативу — читайте.

Усі свої нестандартні ідеї він не боявся втілювати в реальність. Знав чого хоче і гордо це озвучував. Знайомі досі захоплюються його світосприйняттям. І переконані – тернополянин Віталій Дерех гідний звання Героя України! Він віддано воював і завжди гордо називав себе українцем.

Ще у 2014 році Віталій пішов добровольцем у батальйон “Айдар”. З початком російського вторгнення вступив до 1ої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Брав участь у боях під Києвом, пізніше боронив від російського агресора схід України. Та на жаль, загинув внаслідок авіаційного удару.

28 травня буде рік, як Україна втратила такого захисника.  Близькі друзі та побратими Віталія Дереха переконані – він гідний  звання “Героя України”. Тож написали петицію, аби домогтись цього, хоч і посмертно.

Дарця Вереюк – подруга захисника, вже більше року створює архів з медіа даними про Віталія. Нещодвавно з’ясувалось, що командир і друзі вже подали президентові заяву про присвоєння звання. Вона переконана, що підпис президента буде.

Водночас побратими вирішили довести і свою справу до кінця — написали петицію. Ініціатором створення був “Бард” — побратим Віталія Дереха. З захисником познайомився в травні 2022 року. Каже, Віталій завжди намагався навчити людину, яка не мала досвіду усього, що знав сам. Вчинки захисника “Бард” розцінює як подвиги, бо той рятував людей, не думаючи про себе. Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,