28.04.2024

Захищаючи Україну, загинув журналіст із Тернополя Віталій Дерех

Ваша реклама

Фото: Andriy Kovalov

Втрата для Тернополя. Обірвалося життя воїна, пластуна, митця, журналіста Віталія Дереха з Тернополя. Захисник України загинув на Донбасі біля Попасної.

Віталій був добрим другом і товаришем для багатьох. Трагічна звістка про загибель воїна на фронті стала важким ударом для багатьох.

З теплотою згадує кума Андрій Шкула на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Ми друзі більше двадцяти років. Разом вчились, разом працювали, разом вар‘ювали і коли була потреба – виручали одне одного з всяких різних штук.

Віталіка люблять мої батьки, він був завжди гостем якого чекала моя сім‘я. Він був найщирішим з усіх кого я знав. Він хрестив мого сина. Він прекрасна і неймовірна людина. А тепер його нема… Але в добрих спогадах, від яких буде тепло, він є назавжди”, – йдеться у повідомленні.

Про загибель побратима у соцмережі написав і Андрій Ковальов.

“Учора під час боїв з російськими окупантами в районі Попасної, внаслідок авіаудару загинув за волю України мій пластовий побратим Віталій Дерех. Уродженець Тернополя, знаний у Тернополі журналіст, митець, пластун, член куреня «Орден Залізної Остроги».

Віталій був талановитим журналістом, надзвичайно креативним, інколи навіть епатажним, інтелектуал і завжди дотепний, мав почуття гумору від Бога. Справжній авантюрист у хорошу розумінні цього слова. Не боявся небезпеки і смерті.

Справжній патріот і пластун. Не міг жити без війни. З 2014 року, з перервами бив москалів на фронті. Воював в «Айдарі». Якось подзвонив до мене і питає: «Що робиш? Не хочеш разом зі мною поїхати на курси зі стрільби з без відкатної гармати?». Він запропонував це так, ніби це була пропозиція поїхати покататись у горах на лижах, або з‘їздити на екскурсію. Таким був наш Дерех. Любив Україну, не зломив пластової присяги і до смерті залишався вірним своїй присязі на вірність українському народу, – йдеться у дописі.

Співчуваємо рідним і близьким загиблого. Вічна пам’ять Віталію. Дякуємо герою за його подвиг.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,