20.04.2024

Пішов на фронт не вбивати, а захищати: попрощалися із тернопільською легендою Віталієм Дерехом

Ваша реклама

Із захисником України, журналістом, мандрівником, пластуном, рятувальником, другом, побратимом Віталієм Дерехом попрощалися сьогодні у Тернополі. Сотні людей віддали останню шану герою у Дому печалі і провели до місця вічного спочинку – поруч із іншими захисниками на Алеї Героїв.

Віталій Дерех був молодшим сержантом, командиром протитанкового відділення протитанкової батареї Військової частини А 4044. Віталій був учасником Революції Гідності, а потім у складі Айдару пішов воювати. Ще у 2014 році. Він дбав про своїх солдатів, а ще підбив чимало ворожої техніки. Віталій Дерех був надзвичайно доброю людиною, тому декому було важко уявити хлопця на війні. Але, кажуть, він знав, чому пішов на фронт – захищати.

У 2016 повернувшись з війни Віталій перебрався до Івано-Франківська, де працював у Мальтійській Службі Допомоги — рятувальником. Це волонтерська організація, метою якої є всебічна допомога потребуючим. Віталік працював у «Ріа». У серці колег журналістів назавжди залишаться його нестандартні статті, ідеї, мислення і бачення ситуацій. Віталій Дерех завжди був готовим прийти на допомогу. Друзі переконані, завдяки пластовому вихованню, зокрема, він ніколи не цурався «йти в поле» і робити будь-яку роботу.

Від початку вторгнення росії Віталій Дерех боронив нашу країну від окупанта під Києвом та на Луганщині. Там і загинув 28 травня 2022 року. Вічна пам’ять Герою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,