20.04.2024

Друга хвиля медичної реформи: скільки коштів виділили на лікарні Тернопільщини?

Креатор буд

133 мільйони на медицину. Саме стільки коштів у квітні отримали медичні заклади Тернопільщини в рамках програми медичних гарантій. У Національній службі здоров’я України кажуть, в нашій області найбільше коштів отримала Тернопільська університетська лікарня — понад 14 мільйонів гривень. Близько 10 мільйонів виділили обласному онкологічному диспансеру, ще 8 мільйонів гривень перевели на рахунок другої міської лікарні.

Загалом кошти розділили на більш, ніж 50 медичних установ області, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу. Все це в рамках другої хвилі медичної реформи, яка в Україні стартувала з початку квітня. Відтепер пацієнти самостійно обиратимуть не лише сімейного лікаря і медичний заклад, а й вузького спеціаліста. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору – контракт лікарні з Національною службою здоров’я України.

Загалом ж по всій країні у квітні в рамках програми медичних гарантій медичні заклади отримали понад 4 мільярди гривень.Участь в програмі взяли 1500 медичних закладів. В Національній службі здоров’я кажуть, виплачені кошти йдуть на оплату тих послуг, за які раніше пацієнти платили з власного гаманця. Головне завдання програми – зробити медицину в Україні якіснішою та доступнішою.

Особливість цієї програми і в тому, що надані кошти йдуть напряму на рахунки медчиних закладів. Далі ж самі медики і керівництво закладів вирішують, яким чином ці гроші використовувати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,