26.04.2024

Донька – подарунок за врятовані життя: історія парамедика з Тернополя

Креатор буд

Війна змінила її життя, натомість – подарувала доньку. Героїню нашого сюжету звати Катерина Матвійчук. У час, коли її ровесники навчались в університеті, вона потайки від батьків, поїхала у сувору реальність бойових буднів на Схід України.

Аби рідні не переймались – говорила, що їде на тренінг. В якійсь мірі це справді так – Катя на передовій, та й на мирній території вчила інших навикам тактичної медицини.

Парамедик сектору «М» зауважує, що польові поранення – це зовсім інша методика. Особливо, коли в тебе людина постраждала і вона знаходиться під кулями, тобі треба якось до неї дістатися. І евакуювати, і надати допомогу спеціальними засобами. А не просто ватою і бинтами.

Життя дівчини кардинально змінила перша поїздка на Схід. Тоді Катя зрозуміла не може залишатися осторонь, адже в кожну хвилину на війні може врятувати чиєсь життя. Згадує, як вона – дівчина вагою 45 кілограмів, тягла на собі пораненого солдата. Проте найважчим виявилось не перебування в зоні бойових дій, а повернення додому.

Каже, в той момент, коли зійшла з перону, зрозуміла, що світ змінився: люди інші, запахи інші, повітря інше, звуки інші. До звуків, зауважує, мабуть найважче було звикати.

На фронті Катерина перебувала практично 2 роки. Там коханий хлопець освідчився їй, і як згодом виявилось – 3 місяці жінка носила під серцем донечку Яринку. Саме її народження стало справжнім дивом, адже лікарі стверджували, що Катя не може мати дітей.

Катерина розповідає, що мала проблеми із суглобами та 4 контузії на той період. Її організм, переконана, явно не був готовий до вагітності. Дитятко з’явилося на світ набагато раніше терміну. І дочка народилася в день народження Катерини. Каже, зробила собі такий подарунок.

Військові капелани сказали Катерині, дочка – подарунок за врятовані життя. Зараз жінка любляча мама, живе у Тернополі, проте досі згадує війну, побратимів. Показує нам речі з фронту, які досі береже. Серед них прапор, порізаний пострілами градів і навіть осколок, який поранив її у стегно.

Катерина Матвійчук не шкодує про жоден день на передовій. Зараз вона активістка проєкту “Батьківська платформа”, працює над питанням дитячого здоров’я, бо впевнена – наша країна має виростити здорове та сильне молоде покоління.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,