03.05.2024

До школи готові: 15 дітей військовослужбовців отримали подарунки від Держпродспоживслужби

Ваша реклама

Рюкзак, наповнений шкільним приладдям. Такий подарунок цьогоріч отримали першокласники, чиї батьки були в зоні АТО. Таку ініціативу ще 4 роки тому започаткували працівники Держпродспоживслужби у Тернопільській області, які частину власних грошей віддають на благодійність.

Цьогоріч 15 портфелів склали та доставили у сім’ї в рамках акції “Шкільний ранець від Держпродспоживслужби для першокласників, дітей учасників АТО”. Отримали їх діти військових Тернопільської 44 бригади, Нацгвардії та працівників військкоматів, які брали участь у бойових діях.

Прессекретар Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Наталія Гресько розповіла, що такі рюкзачки готують для першокласників, оскільки їм простіше зібрати все необхідне за списком, бо він, практично, однаковий.

До того ж, готуючи подарунки першокласникам, списки тих, кому вони дістаються завжди різні.

Через карантин цьогоріч частину рюкзаків доставили дітям волонтери. Зокрема, Христина Феціца відвезла їх донькам двох військових, що загинули на Сході. Волонтерка зауважує, що необхідно пам’ятати героїв та допомагати їхнім сім’ям. Цього разу вона доставила рюкзачки двом донечкам, які підуть у школу без батьків – Ангелінці Вернигорі та Софійці Руснак.

Попередньо один ранець волонтерка завезла у Гусятинський район, а інший разом із знімальною групою Т1 новини – у Волочиськ. Там їх радісно зустріла майбутня школярка – Ангелінка Вернигора. Дівчинка дуже зраділа, одразу почала розкладати та із цікавістю переглядати шкільне приладдя, яке було у портфелі.

Оглянувши все та поскладавши назад у портфель, Ангелінка, подякувала та пообіцяла старанно вчитись.

Майбутнім школярам вручили приладдя і у 44-тій окремій артилерійській бригаді. Тут для першачків підготували 6 рюкзачків. Тим, хто у Тернополі, вже їх вручили, дітям військовослужбовців з інших міст – подарунки відправлять поштою.

Начальниця клубу військової частини Юлія Шкугра розповіла, що зараз батьки цих дітей служать в зоні ООС.

Діти, які вже отримали подарунки, одразу почали розглядати вміст ранців та ділитись емоціями з батьками.

Задоволені і батьки дітей, зізнаються уже придивлялись до рюкзаків та іншого шкільного приладдя, але придбати ще не встигли. Мати однієї із першокласниць Ірина Демченко каже, що подарунки перевершили всі сподівання, і за наповненням, і за якістю предметів.

До першого вересня 15 школярів уже готові. Батьки та діти вдячні за таку ініціативу працівникам Держпродспоживслужби. Ті ж, у свою чергу, запевняють, що акцію продовжуватимуть і надалі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,