18.04.2024

Для чого у тернопільських дитсадках встановлюють камери спостереження

Ваша реклама

У тернопільських дитячих садках почали встановлювати камери відеоспостереження. Гроші на це виділили з міського бюджету. Кажуть, такі нововведення допоможуть пильнувати за безпекою в дошкільних закладах та, у разі потреби, вирішувати спірні питання.

Встановлюватимуть дві камери при вході в дитсадок і ще одну – всередині. Один комплект вартує 22 тисячі гривень. Встановлять обладнання до початку наступного навчального року. В міському управлінні освіти розповідають, загалом таке обладнання буде у 38 закладах. Тендер вже провели.

У КП «Тернопільінтеравіа» кажуть, в нашому місті камери вже працюють у школах, і така практика себе виправдовує. Батьки ж дошкільнят нічого проти такого спостереження не мають.

У міській раді кажуть, наразі в багатьох дитсадках проводять капітальні та поточні ремонти. Відкрити позашкільні навчальні заклади планують на початку червня, а планувати виховний процес будуть зважаючи на епідеміологічну ситуацію через епідемію.

Чи працюватимуть садки влітку – наразі невідомо. Це залежить від рішення Уряду. У міській раді запевняють, зроблять усе можливе, щоб зберегти робочі місця та зарплати вихователів, а дітям забезпечити гідні умови для виховання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,