20.04.2024

Діти без профілактичних щеплень не зможуть відвідувати садочки і школи у Тернополі

Ваша реклама

Діти, які не отримали профілактичних щеплень, будуть не допущенні до навчання у закладах професійно-технічної освіти, школах і закладах дошкільної освіти. Таке рішення визнав законним Верховний суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду.

Тому батькам, зокрема, у Тернополі треба вакцинувати малечу до 1 вересня, аби допустили до навчання, пояснюють медики. Як розповів медичний директор з поліклінічної роботи КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Володимир Кучма, у тернопільських школах навчаються 482 учні, які не мають профілактичних щеплень. Ще 736 дітей частково вакциновані, тобто не від усіх 10-ти інфекційних хвороб.

За словами начальниці управління освіти і науки ТМР Ольги Похиляк, діти, у яких є протипокази до щеплень мають принести у навчальний заклад відповідні довідки.

У батьків, які проти щеплення, є альтернатива: індивідуальне навчання, сімейне навчання, екстернатний педагогічний патронаж.
Фахівці додають, щоб отримати щеплення, передбачені Календарем, та надолужити пропущені, необхідно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,