27.04.2024

Мрія — танцювати: тернополянці Софії Фасолько допомагають зібрати 120 тисяч гривень на спеціальний візок

Ваша реклама

Сімнадцятирічна учениця Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру Софійка Фасолько пересувається на кріслі колісному. Її мрії частково зруйновані, і станом здоров’я,  і війною. Та все ж дівчинка виявляє нестримне бажання розвиватись на сцені і навчатися танцям. А для цього їй потрібен новий візок, на якому можна вільно рухатись.

Допомогти юній тернополянці взялися ГО “Асоціація жінок України”Дія”. Долучитися до здійснення мрії дівчинки можуть також охочі тернополяни, перерахувавши кошти на картку 5168 7451 0542 9317 (Допомога Софії Фасолько).

Дівчинка розповідає: ще до повномасштабного вторгнення Софійка вступила у танцювальний клуб, де знайшла не тільки своїх наставників, але й справжніх друзів. Для Софії танці — це не просто рухи під музику, це можливість віддатися емоціям й насолоджуватись.

“Я не падала у депресію, що не така як всі, що не можу ходити. Я відчувала себе як на крилах, я хотіла танцювати повноцінно, як всі. Я нічим не відрізняюся”, — пригадує Софійка.

Ще кілька років тому, Софійка ходила. Уже згодом робити це було все важче й важче і вона пересіла на візок. Тепер це – її ноги.

“Ми дуже тішимся, що Софія має таку велику силу волі, таке велике прагнення і велике бажання реалізуватися і здійснити свою мету. На жаль, у Софійки дуже важкий діагноз. У неї спинально міотрофія з тетрапарезом і стійким порушенням функції ходи”, — розповідає директорка Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру Ірина Король.

Наразі у дівчини спортивний візок, а танцювати так надто складно. Тож аби займатись улюбленою справою, Софії треба зручне та мобільне спеціальне крісло.

Візок недешевий. Ціна стартує  від 120 тисяч гривень. І реалізовувати мрію юної танцівниці взялись у асоціації жінок України “Дія”.  Допомогати кажуть, будуть всебічно і закликають кожного з тих, хто має можливість або є причетним до благодійних фондів — долучатися.

“Із Софійкою ми знайомі понад два роки. Хвороба її прогресує, та незважаючи на це, вона мріє танцювати. Щоб ми могли реалізувати її мрію, ми хочемо купити їй візок. І тому просимо усіх небайдужих долучитись до мрії Софійки, зібрати кошти на візок, щоб вона могла танцювати”, — зазначає авторка і ведуча соціального проєкту “Небайдужі”, голова ГО “Асоціація жінок України” Дія” Ольга Шахін.

Софійка своєю стійкою вірою в диво доводить, що навіть у важкі часи вірити треба. Тож її відвага та мужність стали символом надії для багатьох.

“Тому ми діємо, ми діємо і Софійка вже навіть знає, що заради мрії треба діяти. Тобто, це була її ініціатива і коли до нас звертається дитина, тому що вона хоче щоб її мрія здійснилася, то як ми, дорослі, можемо стояти осторонь?”, — каже членкиня ГО “Асоціація жінок України”Дія” Наталія Орищак.

Тож, основна мета — закрити збір та придбати танцювальний візок для Софії Фасолько. Софійка — це дівчинка з великим серцем та неймовірною пристрастю до танців. Тож її мрія обов’язково стане реальністю завдяки кожному з нас.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,