27.04.2024

Василь Даньчак: у Тернополі рекомендують посилити карантинні заходи

Ваша реклама

Василь Даньчак, начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Тернопільської міської ради:

“11 червня у нашому місті виявили ще 13 нових випадків захворювання на коронавірус. На жаль, маємо вже не лише спалах на станції екстреної медичної допомоги. 30 травня, незважаючи на заборону, в одному з сіл Тернопільського району провели масове святкування дня народження. Там було присутні і жителі Тернополя. Це святкування стало черговим спалахом коронавірусу і зараз ми бачимо його наслідки. Через необдуману безпечність з 55 гостей, які були на святі, у 37 підтвердили коронавірус, серед них є і тернополяни.

Також коронавірус виявили у працівниці дитячого садочка №12 у Тернополі. Заклад закрили на карантин. Медики встановлюють контактних осіб серед працівників, а мобільні групи візьмуть аналізи на дослідження. Регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації рекомендувала посилити карантинні заходи у Тернополі.

Міський голова Сергій Надал впевнений, що мудрість і відповідальність тернополян допоможе уникнути подальших спалахів. На жаль, згідно ремонендацій обласної комісії у Тернополі з 10 червня не відновлять роботу бази відпочинку і заклади культури. Займатися у дитячо-юнацьких спортивних школах можна тим, хто готується до участі в офіційних всеукраїнських змаганнях. Заклади громадського харчування мають посилити санітарні заходи. Заборонено подавати страви на загальних тарілках, а спеції – лише в одноразових стікетах.

Торгові центри мають забезпечити окремий вхід та вихід з приміщення, вимірювати температуру тіла покупців. Відтепер обов’язковою є дезінфекція рук на вході у магазини і торгові центри. У громадському транспорті нашого міста дозволений проїзд лише на сидячих місцях. Вхід обов’язково у масці. За рішенням міського оперативного штабу створили робочу групу, куди увійшли представники Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції і правоохоронців. Вони слідкуватимуть за дотриманням протиепідемічних заходів на ринках.

Садочки у Тернополі працюватимуть і надалі. Там мають вимірювати температуру всім працівникам і вихованцям. Приводити і забирати дітей батьки мають на вулиці.

Я хочу звернутися до усіх тернополян. Ми зараз живемо в період так званого адаптивного карантину. Звичайно, епідемія ще не минула. Я, як і всі ми, теж хвилююся за здоров’я моєї сім’ї, моїх батьків. Я розумію, що усі ці епідеміологічні заходи і заборони нестерпні. Але вірю, що наші тернополяни мудрі. Ті заходи, про які просять виконувати медики, не є складними. Часто мийте руки. Уникайте місць масового скупчення людей, а не можете уникнути – одягніть маску. Наша безпека – у наших руках. Я бажаю вам здоров’я!”



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,