25.04.2024

Через ковід в Україні закрилося 4 тисячі кафе та ресторанів

Креатор буд

Торік через обмеження, пов’язані з карантином і пандемією коронавірусу, в Україні закрилися 4 тисячі закладів громадського харчування — кафе та ресторанів. Такі дані оприлюднила директорка компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова.

Експертка підкреслила, що карантинної кризи не пережили майже 20% українських закладів громадського харчування. За її словами виживають здебільшого мережевики, у яких більше грошей і більше можливостей утримати свій бізнес на плаву. А ось маленькі сімейні заклади через відсутність клієнтів були змушені закритися або переорієнтуватися на інший бізнес.

Проте наразі тенденція з ресторанним бізнесом в Україні йде до покращення. Половина тих кафе і ресторанів, які вимушено закрилися торік, відчинили свої двері знову.

“На початку пандемії більшість світових експертів схилялися до думки, що половина всіх ресторанів закриється, але цього не сталося. Після локдауну люди, скучивши, із задоволенням пішли до ресторанів насолоджуватися спілкуванням, атмосферою і смачною їжею. Саме з цим пов’язане зростання ресторанного бізнесу у цьому році”, – відзначила Ольга Насонова.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,