25.04.2024

Бюджет-2021: МОЗ заклало підвищення зарплат лікарям від 22 до 25 тисяч гривень

Креатор буд

Міністерство охорони здоров’я при формуванні бюджету на 2021 рік заклало підвищення заробітної плати лікарям від 22 до 25 тисяч гривень. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

“Ми заклали всі ліки, які необхідно, наприклад, при лікуванні інфаркту, інсульту, або при пологах, при складних пологах, ті ліки, які потрібні в “екстренці”, – сказав Степанов.

За його словами, МОЗ заклали справедливу заробітну плату для українських медичних працівників.

“Ми виходили з того, що ми повинні забезпечити мінімум, який необхідний для функціонування нашої медицини. Ми виходили, що заробітна плата медичного працівника – лікаря повинна складати від 22 до 25 тисяч гривень. Це середня початкова заробітна плата. Ми виходили з того, що середня заробітна плата медичної сестри повинна складати близько 17-18 тисяч гривень й молодшого медичного персоналу – не менше 12 тисяч гривень”, – розповів Степанов.

Степанов наголосив, що ця заробітна плата у різних медичних сестер та лікарів може бути різною, в залежності від навантаження, досвіду, обсягу тієї роботи, яку вони виконують, від відповідальності, яку вони беруть на себе.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,