24.04.2024

“Барвиста школа” та спортмайданчик: учні тернопільської школи №16 про проєкти шкільного громадського бюджету

Креатор буд

Мотивуючі надписи на стінах та сходах рідної школи. Так хочуть оновити навчальний простір учні Тернопільської загальноосвітньої школи  №16 імені Володимира Левицького. Для цього на Шкільний громадський бюджет діти подали 3 проєкти.

Один із них – “Барвиста школа”. Розмалювати хочуть коридор на 2-му, 3-му та 4-му поверхах закладу. Діти розповідають, наразі у них є одна така стіна, але хочуть, щоб різнобарвними стали значно більше коридорів.

Учениця 10-б класу Юлія Бугера каже, що школярі хочуть, аби дитинство було яскравим та щасливим, а оскільки воно тісно пов’язане зі школою, то хочуть, аби й атмосфера в навчальному закладі була відповідною.

Наступна ініціатива – для учнів, батьків та вчителів. На майданчику біля школи облаштують конференцзал. Такий проєкт дозволить проводити різні форуми, збори та запрошувати цікавих спікерів, навіть в час карантину. Розрахований зал буде на майже 100 осіб.

Одинадцятикласниця Аліна Наконечна розповідає, що така ідея зародилася тоді, коли почула про шкільний громадський бюджет.

Ще один проєкт, який учні школи №16 подали на громадський бюджет, має назву “Здоровим бути модно”. Він включає встановлення біля шкільного стадіону тренажерів на різні групи м’язів. Діти зізнаються, чимало школярів відвідують спортзали, проте завдяки такому майданчику вони зможуть економити та займатись улюбленими видами спорту тут.

Учень 10-б класу Максим Гураль каже, що проєкт зможе охопити учнів різних вікових груп. Тренажерів запланували 7. Таким чином, додає, можна заохочувати школярів до спорту.

Загалом в рамках Шкільного Громадського бюджету кожна зі шкіл може подавати різну кількість проєктів, але на їх реалізацію навчальний заклад зможе отримати 76 тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,