19.04.2024

Багатофункціональні пічки виготовляють для бійців у Тернополі

Креатор буд

Переносні, для обігріву, для готування їжі і щоб сушити берці. Багатофункціональні пічки роблять у Тернополі для бійців на фронт.

Дизайн однієї із таких розробив волонтер благодійного фонду “Паляниця ОРГ” Сергій Цитриков. Орієнтувався на запити захисників, креслення від руки передав друзям у цех. Там і роблять пічки по собівартості. Тут передбачили, аби буржуйка давала не лише тепло, а й допомагала вирішити інші потреби.

У цеху, де працюють друзі Сергія, погодилися робити пічки за собівартістю, це приблизно 3 тисячі гривень, окремо закупляють чавунні елементи, це ще десь 400 грн. Сергій волонтерить у Подолянах. Там має місце зі скринькою і зразками речей, які збирає на фронт хлопцям.

Зварювальник Андрій зараз якраз працює над трьома буржуйками. Вони скоро поїдуть гріти наших захисників. Вони — переносні. Це прохання від хлопців з передової – щоб пічка мала невеличкі розміри і її можна було легко перенести.

Волонтери кажуть, зараз воїни мають непогане забезпечення, тому масового попиту, скажімо, на буржуйки немає. Але завжди є потреба у чомусь іншому, тому так і працюють – за запитами. Також у благодійному фонді завжди у пошуках нових волонтерів, аби разом працювати і наближати нашу перемогу. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,