02.05.2024

Пічки та саперні кішки на фронт виготовляє тернополянин

Креатор буд

Допомога для військових. Пічки та саперні кішки для воїнів виготовляє тернополянин Іван Назар. Пічки помагають військовим у швидкому приготуванні страв. Інший пристрій використовують для знешкодження ворожих розтяжок та мін.

Завдяки пічці розігріти їжу чи закип’ятити воду можна за лічені хвилини. Вона ідеально підходить на передову. Конструкція нескладна. За основу Іван Назар брав креслення з інтернету. Потім  доопрацьовував, зважаючи на підказки самих бійців. Головне завдання таких пічок –—компактність, мобільність та зручність у використанні.

За півтора місяці Іван зробив їх кілька десятків. У майстерні вони надовго не затримуються – відразу забирають на фронт. Там є гостра потреба. Вартість однієї пічки — трохи більше тисячі гривень. Вони виготовлені з металобрухту, який друзі Іванові віддають за закупівельною ціною. Та й за свою роботу волонтер гроші не бере, бо це ж для армії.

У сусідній кімнаті — саморобний прилад для саперних кішок. Це пристрої для знешкодження ворожих розтяжок та мін. За словами Івана Назара,  у перші тижні повномасштабної війни була потреба в їжаках для проколювання шин. Їх переважно забирали на блокпости. Тепер такі замовлення поступають рідко. Тому він переважно робить саперні кішки та пічки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,