29.03.2024

Хто такі олігархи: Верховна Рада ухвалила закон, а експерти вже побачили ризики для українців

Ваша реклама

Хто в цій країні олігарх тепер будемо знати точно. Ініціатива президента “будувати країну без олігархів”, як виявилось, означає  “легітимізувати” їх, вважають політологи. Чому у цьому переконані і які мінуси вже помітили, дізнались журналісти.

Отож 23 вересня ВРУ народні обранці проголосували за закон про олігархів. Тож згідно плану більше не буде впливу на мас-медіа, на політику і на чиновників.

Діяльність можновладців буде контролювати рада Нацбезпеки України. Вони і створять реєстр українських олігархів. В тому ж відомстві підрахували, що олігархів у нашій країні щонайменше 13. Та судячи з головної ознаки олігархії, —”вплив на владу” — їх набагато більше.

Тому тих, хто може впливати на політику і політиків, тиснути на ЗМІ, є монополістом у певній сфері, а на рахунках має понад 83  мільйони доларів — контролюватимуть законом.

За відповідний документ проголосували 279 нардепів, з яких левова частка — 229 голосів «Слуг народу».  Серед усіх нардепів з Тернопілля не голосував “за” лише Ігор Василів, бо на засіданні не був. Решта підтримали.

Щоб дізнатись чому ми телефонували до усіх без винятку. Але поспілкуватись вдалось лише з частково. Вони нам пояснили, вважають, що закон принесе лиш позитив. Тим паче, змінить політичне та економічне життя України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,