30.04.2024

Вже на волі: як Україна повернула 215 героїв зі сталі

Ваша реклама

Військові, медики, захисники “Азовсталі” вже на рідній землі. Україні вдалося звільнити з російського полону 215 захисників і захисниць, зокрема трьох вагітних жінок.

росії віддали Віктора Медведчука, обмінявши його на 55 воїнів. Водночас в СБУ відзначили, що це не перешкоджає розгляду його справ у суді. Також українських захисників обміняли на полонених ординців, які не становили інтересу для України.

Відомо, що на Батьківщину повернулися Герой України Євгеній Бова. Герой України Лев Пашко. Герой України Денис Прокопенко. Дмитро Козацький – знаменитий Орест, фотограф з «Азовсталі». Микола Кущ і Костянтин Нікітенко. Катерина Поліщук (Пташка), Марʼяна Мамонова, Валентина Зубко, Яна Шумовецька, Зоряна Репецька, Анастасія Черненька.

З полону вдалося визволити і керівництво “Азову”. П’ятеро звільнених з російського полону командирів, серед яких командир полку “Азов” Денис Прокопенко (“Редіс”), його заступник Святослав Паламар (“Калина”), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”), перебувають нині у Туреччині під особистими гарантіями безпеки Президента Реджепа Таїпа Ердогана.

 

Фото з мережі Інтернет

Відео: Дмитро Лубінець, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,