30.04.2024

Перше в області: у Козівській районній лікарні відкриють відділення для лежачих хворих

Креатор буд

Єдине в області відділення паліативної допомоги відкриють у Козові. В ньому перебуватимуть лежачі хворі.

Медики розповіли, часто рідним доводиться звільнятися з роботи, аби мати можливість доглядати за близькими. Та відтепер люди, які потребують догляду, знаходитимуться під постійним наглядом досвідчених медсестер та лікарів. Також для них вже облаштовують усі необхідні умови для перебування в медзакладі.

За словами головного лікаря КНП «Козівська центральна районна лікарня» Бгдана Маркевича, відділення відповідатиме всім нормам, вимогам національної служби здоров’я, 25 квадратних метрів, на максимум двох пацієнтів. У кожній палаті буде душ та туалет.

Паліативна допомога – це можливість полегшити життя людям із невиліковними захворюваннями. Крім того, медики наголосили, наявність такого відділення – рятівне коло для рідних.

Ремонтні роботи з облаштування відділення розпочали ще три місяці тому. Обійшлося все будівництво в один мільйон дев’ятсот тисяч гривень. Гроші дали балагодійники, жителі ОТГ і місцева влада. Планують, що до кінця цього місяця ремонти завершать остаточно і почнуть приймати перших пацієнтів.

У цьому відділенні медики планують розмістити 20 людей, але поки що приймуть лише 10. Наразі доглядатимуть за лежачими хворими п’ятеро медсестер, один лікар і п’ятеро молодших медсестер.

Читайте також: Як працює фізкультурний диспансер у Тернополі і чому ходять чутки про його закриття

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,