26.04.2024

Як працює фізкультурний диспансер у Тернополі і чому ходять чутки про його закриття

Ваша реклама

Для спортсменів Тернопільщини діє спеціальна медустанова – обласний лікарсько-фізкультурний диспансер. Поки що він діючий. Зараз його відвідують 5 тисяч спортсменів.

Наступного тижня у Тернополі проводитимуть чемпіонат України з вітрильного спорту. Тому перевіряють своє здоров’я тут і тернопільські віндсерфінгісти.

Медики підкреслили, головне завдання – профілактика захворювань, особливо спортивних травм.

Чутки про закриття їхнього закладу, ходять вже давно, щоправда, додав директор, нічого конкретного. Жодної офіційної інформації щодо цього немає.

Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер підпорядковується обласній раді. Як нам вдалося дізнатися, там про закриття закладу теж не чули. Тобто причин закривати заклад немає.

Директор натомість розказав, як змінюється робота диспансеру, відповідно до медреформи. Наразі там готуються укласти договір із Національною службою здоров’я України.

Наразі роботу закладу фінансують із обласного бюджету. Минулі роки, розповів Ігор Костів, на рік виділяли по майже 5 мільйонів. На 2021 – вдвічі менше. Тому тут запровадили платні послуги аби заробляти самотужки.

Також тут обладнали стоматологічний кабінет, закупили апарат УЗД. А це зал лікувально-фізичної культури. Тут проводять заняття для покращення осанки, профілактика сколіозу і порушень опорно-рухової системи.

Тому наразі про закриття спортивного диспансеру у Тернополі не йдеться. Установа працює і робитиме це надалі.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,