27.04.2024

9 місяців без зарплати: зміни до бюджету Тернопільщини знову не прийняли

Ваша реклама

Чергова сесія Тернопільської обласної ради закінчилася скандалом – депутати знову не змогли дійти згоди у питанні змін до бюджету.

Депутат Тернопільської обласної ради Володимир Богайчук розповів, що представникам обласної ради, обласної адміністрації, бюджетній комісії, головам фракцій необхідно знову спільно працювати щодо бюджету.

Та перед питанням бюджету встигли розглянути ряд інших. Серед них – звернення до керівництва держави. Зокрема, щодо надання статусу учасника бойових дій капеланам, які брали участь в Антитерористичній операції упродовж 2014-2016 років.

Також депутати підтримали звернення щодо присвоєння звання “Герой України” Ярославу Журавлю. Ряд зверень до Президента і Кабінету Міністрів стосувалися також: недопущення відтермінування індексації пенсій громадян, спроб чинного Міністра оборони України Андрія Тарана внести зміни до військових знаків розрізнення, відзначення на державному рівні у 2021 році 100-річчя з дня народження Осипа Дякова, та іншого.

Питання змін бюджету залишається для області найболючішими. Зараз триває судовий процес щодо цього між облдержадміністрацією та обласною радою. Тим часом гроші, які виділили на минулих сесіях, досі не можуть дійти до адресатів. Комунальні заклади, зокрема, медичні та соціальні, залишаються без фінансування.

Голова обласної ради оголошував перерву, аби порадитися, як краще врегулювати питання бюджету. Щоб люди за 9 місяців нарешті отримали зарплати. Та сьогодні вирішити питання – не вдалося. Віктор Овчарук зазначив, що поставили завдання перед облдержадміністрацією – до понеділка відпрацювати зміни до бюджету в тій частині, яку вони заблокували. Тоді проведуть публічне обговорення та скоригують  всі видатки.

У вівторок, 29 вересня, на пленарному засіданні все таки спробують прийняти зміни до бюджету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,