27.04.2024

Зоозахисники з’ясовують, хто замурував котів у підвалі тернопільської багатоповерхівки

Ваша реклама

У Тернополі замуровують котів. Таке повідомлення облетіло усі соцмережі. У пості йдеться про те, що в одній з багатоповерхівок на вулиці Курбаса замурували віконечка підвалів, де живуть безпритульні кошенята. Наша знімальна група була на місці.

Люди розповідають, біля 3-го і 6-го під’їздів місяцями живуть кошенята. Жителі будинку до ситуації мають різне ставлення: одні скаржаться на сморід під вікнами, антисанітарію та блохи в підвалі, інші ж – шкодують тварин і стабільно підгодовують.

Помітила запаяні вікна мешканка будинку Наталія Галінська. Вона першою опублікувала фото. Телефоном жінка розповіла, що завжди носила кошенятам їсти, ставила миску біля віконця у підвал. Але побачене минулих вихідних її шокувало – віконця – запаяні, а тварини всередині.

Наталія ще з кількома жителями будинку підозрюють, що демонтували вікна працівники обслуговуючого підприємства. За будинок №6 на вулиці Леся Курбаса відповідає «Вікторія-М». Ми і звернулися до них з питанням – що сталось з вікнами у підвал.

Інженерка ПП «Вікторія-М» Галина Лотоцька запевнила, що підприємство до ситуації стосунку не має. Можливо, це самі мешканці вирішили так зробити через бліх.

А от пані Віра щодня прибирає цю територію, працює у тому ж ЖЕКу. Каже, розуміє, що безпритульних котів немає де діти, але і роботи вони їй додають.

Стали на захист тварин і зооволонтери. Людмила Чеховська каже, той хто посмів вчинити так з котами – повинен відповісти за це. Адже це жорстоке поводження із тваринами. Дівчина зауважує, у місті ще у 2019 році були прийняті правила про утримання домашніх і безпритульних тварин, згідно з якими безпритульні кішки і собаки є частиною екосистеми міста. Відповідно, вони можуть вільно проживати на території громади і будь-який самовільний їх вилов чи знищення є забороненим.

Зоозахисниця розповідає, що у місті є волонтери, які піклуються про безпритульних тварин. Проте їхні можливості обмежені через те, що працюють за власні кошти. Та в цьому випадку тварин захищає закон – за порушення правил утримання безпритульних тварин передбачена кримінальна відповідальність. А управління ЖКГ має забезпечити безпритульним котам вільний доступ у підвали.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,