29.04.2024

Знищення кліщів: у тернопільському парку проводять повторну дезінфекцію

Ваша реклама

Розпочали повторне знищення кліщів у парку Шевченка в Тернополі. Першу дезінфекцію цього року провели ще 9-го квітня. Але кліщів не стало менше. У комунальному підприємстві профілактичної дезінфекції повідомляють – це через підвищення температури повітря та опади. До того ж, сезон кліщів у розпалі.

Починають дезінфекцію о 8 ранку, а завершують тоді, коли обійдуть усі тернопільські парки.

Дезінфекторка Тернопільського обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція в м. Тернополі» пані Наталя розповіла, що досвід такої роботи в працівників чималий – дехто працює вже 30-40 років.

Експерти запевняють, парк Шевченка є безпечним для людей. Усі дезінфектори знають, де є кліщі, місця їх росту та розвитку, а також біоритми цих тварин. І додають, отрута від кліщів не шкодить здоров’ю інших тварин і людей, але радять дотримуватися заходів безпеки.

Директор КП «Профілактична дезінфекція в м. Тернополі» Ігор Мяковський зауважує, що використовують спеціалізований препарат нового покоління. Він має  залишкову дію впродовж півтора місяця. Він розрахований на кліщів – призупиняє їхній ріст та розвиток. А якщо попадає напряму, то комаха гине миттєво.

Акарицидні заходи, тобто знищення кліщів за допомогою хімічних препаратів, проводять за допомогою мотооприскувача. Цей пристрій ефективніше працює на великих територіях. А для локального застосування використовують пневматичні оприскувачі. Наприклад, з кущами та деревами.

До слова, працівники КП розмістили оголошення, де просять протягом години після дезінфекції не відвідувати парки і спортивні майданчики, які зазнали обробки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,