05.05.2024

Знову “червоні”: Тернопіль та Бережани – єдині міста в Україні, які віднесли до «червоної» зони

Ваша реклама

Тернопіль на епідеміологічній карті України знову “червоний”. І, на відміну від минулих разів, коли карантинні заходи максимально посилювали у багатьох регіонах, цього разу – «червоні» лише Тернопіль і Бережани.

У своєму телеграм-каналі Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов пише, що вже з понеділка в містах мали б зупини громадський транспорт, закрити кінотеатри, заклади харчування, фітнес-центри, ТРЦ та ще декілька десятків інших установ. По факту це означало б, що тернополянам знову доведеться жити в тому ж режимі, що й в березні та квітні.

Т1 новини вирішили запитати мешканців міста, що вони про це думають. Люди кажуть – вони не сидітимуть вдома, але якщо транспорт все ж не працюватиме, то як дістатись на роботу?

Окрім цього, містяни обурені й тим, що кількість хворих змінюється, а Тернопіль все ж майже постійно відносять до «червоної зони». У Міністерстві охорони здоров’я все ж встановили додаткові обмеження, які стосуються закладів харчування, фітнес-центрів, спорт-центрів.

І це не весь список обмежень. У Тернополі ж місцеві жителі  кажуть,  посилення карантину більшість не сприймає серйозно, тому змісту в таких діях центральної влади не бачать.

Додамо, всі інші регіони області, згідно з новим зонуванням потрапили до “помаранчевої” зони. Так Тернопільська та Чернівецька області залишаються єдиними в Україні, де не залишилося «жовтих» і «зелених» кольорів на карті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,