29.03.2024

ЗНО на 200 балів: тернополянка здала математику на максимум

Креатор буд

ЗНО на 200. Найбільшу кількість балів за тестування з математики отримала випускниця Тернопільської гімназії імені Івана Франка – Роксолана Заремба.

Дівчина каже, ще з дитинства любила точні науки. Та зізнається, до самого іспиту готувалася лише рік. Повторювала шкільну програму самостійно, паралельно займалась із репетиторами. Додає, що саме завдяки педагогам, які допомагали, вона змогла отримати такий високий бал.

Дівчина зізнається – боялася самого тестування, хоч у власних силах була впевненою. Перед іспитом хвилювалась, але допомогла підтримка батьків та вчителів, а під час писання тесту – всі переживання пропали.

У школі про підкорювачку ЗНО відгукуються лише позитивно. Директор гімназії Анатолій Крижанівський каже, зовсім не здивований, що саме Роксолана отримала 200 балів з математики, адже дівчина старанно навчалася протягом 7-ми років шкільного життя.

Випускниця із теплом в серці згадує свої шкільні роки. Каже, що і однокласники, і вчителі у неї були найкращими. А ще – всі щиро зраділи, коли дізналися, що вона здала ЗНО з математики на 200.

Ще один високий бал на тестуванні дівчина отримала з біології – 196. Цьому Роксолана теж радіє, бо зізнається, вже знає куди подаватиме документи. Вирішила, що хоче бути медиком, тому готується поступати в Тернопільський Національний Медичний Університет. Проте каже, що все ще може змінитися. Наразі дівчина заклопотана підготовкою до випускного.

Загалом же в області 11 учасників зовнішнього незалежного оцінювання набрали по 200 балів. Випускники набрали максимум з предметів: фізика, англійська мова, біологія, географія та хімія – розповіла начальниця Управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Нагадаємо, з 1-го серпня стартує реєстрація електронних кабінет вступників до закладів вищої освіти. Цьогоріч абітурієнти можуть подавати 5 заяв на бюджетну форму навчання, і необмежену кількість на контрактну.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,