26.04.2024

Зміни та повноваження: нові райони та ОТГ Тернопільщини

Ваша реклама

Понад пів сотні громад, і три райони. Нова карта Тернопільщини вже зображена на папері, і незабаром новий адмінустрій набере юридичної сили. Одним із кроків до цього були місцеві вибори.

Директор департаменту архітектури і містобудування Тернопільської облдержадміністрації Володимир Харченко зазначив, що після минулих місцевих виборів сільських, селищних і міських рад у нас не залишилося, адже вони тепер входять в ОТГ.

Деякі громади, які діяли раніше – об’єднувались у більші. Крім них, в області утворилося ще 10 нових ОТГ. Громади – це субрегіональний рівень адміністративного устрою. Простими словами – базова ланка. Далі йдуть райони, яких на Тернопільщині з 17-ти залишилось 3.

Володимир Харченко зауважив, що при формуванні нових районів максимально врахували, аби збереглися межі старих. Розділеним вийшов лише Збаразький район, в якому Вишнівецька громада відійшла до складу Кременецького району, а Збаразька ОТГ – до Тернопільського. Тепер же, на базі нових районів будуть сформовані районні ради та адміністрації.

Щоправда, які функції та повноваження матимуть посадовці новоутворених районів, поки невідомо. Бо наразі немає про це відповідного закону. Все ж певні конкретні дії передбачили у Міністерстві регіонального розвитку. Йдеться, зокрема про формування органів лади на місцях до 1-го грудня, для того, щоб була можливість для забезпечення безперервність бюджетного процесу.

Загалом, реорганізацію старих районних, сільських і селищних рад проведуть в межах новоутворених громад і районів до кінця цього року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,