25.04.2024

Зміни до бюджету, звернення щодо локдауну вихідного дня: депутати ТМР ухвалили низку рішень

Креатор буд

Сьогодні відбулось друге пленарне засідання першої сесії Тернопільської міської ради VIII скликання. Почали з того, що депутатське посвідчення отримав та присягнув громаді Мар’ян Кобзур. Він зайняв місце Марії Чашки, яка вирішила стати депутаткою обласної ради.

Після затвердження порядку денного депутати перейшли до розгляду звернень.

Віктор Овчарук звернувся до керівництва держави. Висловився щодо неефективності карантину вихідного дня, який завдає шкоди малому та середньому бізнесу. Та озвучив ряд вимог, серед яких – негайно припинити витрачання коштів фонду для боротьби із COVID-19 на цілі, не пов’язані із медичними, покарати винних у розкраданні коштів фонду та застрахувати медиків.

На основі заявленого, депутати міськради розробили спільне звернення до керівництва країни – скасувати локдаун вихідного дня. Рішення підтримали.

Ще одне звернення, але вже до депутатів міської ради, озвучила Христина Феціца. Воно стосується вшанування пам’яті загиблого захисника України із Тернополя Михайла Цимбалістого. Депутатка просила присвоїти його ім’я одній із вулиць міста та встановити на фасаді школи №29 меморіальну дошку Михайлу Цимбалістому.

Загалом сьогодні розглянули 95 питань порядку денного. Традиційно, переважно земельні. Серед основного, депутати заслухали інформацію про виконання бюджету за 9 місяців 2020 року.

Міській голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що через проблему із коронавірусом, місто не виконало запланований бюджет. Із запланованих 1 мільярда 711 мільйонів гривень до бюджету громади надійшло лише 1 мільярд 603,9 мільйонів гривень доходів.

Відтак, прийняли рішення про перерозподіл коштів, зокрема, аби гарантовано виплатити зарплати працівникам бюджетної сфери, медпрацівникам та освітянам.

Сергій Надал зазначив, що окрім цього, виділені додатково 3,5 мільйони гривень на зарплату працівникам охорони здоров’я, а 3 мільйони 850 тисяч – на придбання ще 70 кисневих концентраторів.

Зазначимо, сьогодні завершили першу сесію Тернопільської міської ради восьмого скликання. Міський голова роботою новобраної ради задоволений, левову частку питань приймали злагоджено і більшістю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,