25.04.2024

Зменшити тарифи на компослуги вимагають у керівництва країни депутати Тернопільської райради

Креатор буд

У такий складний для суспільства важливо не допустити подорожчання газу, а тариф на розподіл природнього газу взагалі треба відмінити. Такої думки більшість депутатів Тернопільської районної ради. Саме тому було складено відповідне звернення до центральної влади.

Документ звернення попередньо узгодили всі фракції. Тому 38 депутатів підтримали звернення до центральних органів влади щодо зменшення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.

Окрім високих цін, народні обранці відзначили також і супутні проблеми на їхню думку. Зокрема, депутат Тернопільської райради Віктор Шумада наголошує на тому, що люди, які самостійно оплачували встановлення газової труби до своєї оселі не повинні платити за транспортування.

Представник іншої політсили Ігор Дмитренко звертає увагу на не менш важливий аспект:

«Вважаю за потрібне, щоб Тернопільська районна рада стала певним консультативним органом. Ми маємо організувати можливість навчання людей, як працювати сьогодні на ринку газу, що людина має право обрати собі газопостачальника і так далі», – відзначив депутат.

Як зауважує заступниця голови Тернопільської районної ради Уляна ХомСяк, важливо не лише вимагати зниження вартості комунальних послуг, а і розвивати споживацьку культуру.

Свою позицію стосовно підвищення тарифів, висловив і голова районної держадміністрації Ярослав Матвійчук. За його словами, Президент бачить проблеми і вже прийняв ряд рішень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,